Uitbreiding Oosterhaven een potentieel diamantje voor de toekomst

Het was weer één groot feest in Medemblik zondag 8 mei! Dieselgeur en een hoop getoeter! Al bijna 25 jaar wordt het Hemelvaartsweekend ritueel afgesloten met één van de ‘gezelligste’ Truckfestijnen van Nederland! Truckfestival Westfriesland!! Het was er een met temperaturen die alles overstegen…

Dit jaar heeft de organisatie voor het eerst een nieuw stukje festivalterrein weten te bemachtigen; de Oosterhaven. Een uitdaging, een test. Ten eerste omdat het niet grenst aan de Nieuwstraat en ten tweede omdat de ruimte er toch beperkt is. Wat wil een chauffeur; schitteren en vol in het zicht staan, hij heeft ten slotte niet voor niets zo lang gepoetst. Het mooie is dat diverse chauffeurs zich hebben opengesteld voor deze uitdaging. Je kunt dan misschien niet direct van een succes spreken, maar er is een begin ten aanzien van een mooie uitbreiding.

Hoewel de organisatie goed had ingezet op de bewegwijzering richting Oosterhaven, bleek deze nog niet echt dienst te doen. Toch heeft de organisatie laten weten dat de kade aan de Oosterhaven voor de toekomst  een potentieel diamantje is, “hoewel het nu nog op een grinttegel lijkt” meldt Remi Menger van het comité. “Komend jaar gaan we evalueren en kijken wat er nodig is om deze uitbreiding tot een absoluut succes te maken. De chauffeurs die aan de test hebben meegewerkt krijgen in ieder geval een wildcard om volgend jaar sowieso op de Nieuwstraat te staan.”

De terrassen waren in ieder geval weer goed gevuld en de zon scheen in volle glorie! De Nieuwstraat in Medemblik was wederom rijk bedeeld met de meest mooie creaties van de Nederlandse wegen. Sommige zelfs zo uitbundig gepoetst, dat een spiegelkap van een truck, die erachter stond, het niet overleefd heeft door de weerspiegeling van de zon! Resultaat; een gesmolten spiegelkap.

Kijk op de facebookpagina van hetTruckfestival https://www.facebook.com/TFWestfriesland voor een sfeerimpressie.

Het volgende Truckfestival zal plaatsvinden op 28 Mei 2017.