Dickens leeft in Medemblik!
In de dagen rond kerst staat het verhaal ‘A Christmas Carol’ van de Engelse schrijver Charles Dickens over de hele wereld in de belangstelling. Gierigaard en zakenman Ebenezer Scrooge komt tot inkeer en laat uiteindelijk werknemers en buurtbewoners delen in zijn rijkdom. Hij ontwaakt op Eerste Kerstdag als menslievende weldoener.

Ook in Medemblik heeft men een aantal jaren geleden besloten voor dit thema te kiezen. Op 13 december aanstaande wordt in het buurtje rond de Bagijnhof voor de vijfde keer de Dickensmarkt georganiseerd. Het enthousiasme om het dit jaar weer leuker en gezelliger te maken is enorm.

Al maanden geleden startte de werkgroep met de eerste voorbereidingen. De straten als de Begijnhof, Torenstraat, Achterom,  Nieuwstraat en het Saliebarak  zullen worden ‘omgetoverd’ met accessoires uit de 19e eeuw. Je waant je als bezoeker dan werkelijk terug in de tijd. Figuranten, tientallen kramen, de koren en muziekgroepen maken het nostalgische plaatje compleet.

Toneelvereniging St. Pieter vormt de basis voor de ‘acteurs’ die het verhaal weer tot leven brengen op deze dag. Samen met alle figuranten, werken zij het verhaal uit en bedenken de scènes die de diverse groepen spelen. Het inspelen op publiek zorgt ervoor dat het een ware beleving wordt.

Bewoners op de route houden wel van gezelligheid en sluiten graag aan bij het thema. Middenstanders hebben de kans om hun producten op een passende manier aan te bieden. En ook het Jongerenwerk, een partner die mogelijkheden ziet voor haar doelgroep, organiseert al een aantal jaar enthousiast mee.

Door al die levendigheid,  zou het wel eens kunnen dat de Dickensmarkt  van Medemblik de komende jaren zal uitgroeien tot de grootste kerstmarkt van Noord Holland.

Er bestaat nog steeds een mogelijkheid om je aan te melden als vrijwilliger, figurant of deelnemer aan de Dickensmarkt. Via de button links kunt u het contactformulier invullen.