Op Zondag 17 mei is de Nieuwstraat in Medemblik weer het podium voor blinkende trucks.

Het blijft uniek, een truckfestival middenin een stad. Dat trekt! De aanvragen en aanmeldingen komen nog steeds binnen.  Het zal weer een gepuzzel worden om alle Trucks op zijn plek te krijgen. Vanaf de klucht tot aan het gemeentehuis showen de chauffeurs vol trots hun werkpaarden.

 Ruim 20 jaar is het truckfestival een begrip in Medemblik. Vele chauffeurs, inwoners en dagjesmensen kijken hier elk jaar weer reikhalzend naar uit. De Truckers trekken dit jaar weer een stel mooie blikken open.

Net als voorgaande jaren wordt er nobel uitgepakt voor een goed doel. Dit jaar springen zij in de bres voor Stichting Madelief Boon in samenwerking met de Brandweer. Het publiek kan onderdeel worden van de brandweerdemo’s. Met een kleine bijdrage mag u het zelf beleven. Hiermee helpt u kleine Madelief in de strijd tegen haar ziekte neuroblastoomkanker. Twee schermen worden opgehangen met daarop een sms-actie. Een scherm bij de Brandweer en een in de podiumwagen waar de band speelt. Alles voor het goede doel.

truckersfestival-2014-005

Tijdens het festival zijn er special painting demo’s. Afbeeldingen worden aangebracht met een speciale airbrush. Altijd indrukwekkend voor het publiek, hoe er ware schilderijen ontstaan op een truck.

Vanaf 12.00 uur is het publiek van harte welkom. Voor meer informatie raadpleeg www.truckfestival-westfriesland.nl.