Truckfestival-Westfriesland
De weergoden waren opnieuw goed gestemd

Een wekker zetten was niet nodig op zondag 17 mei. Vanaf zeven uur ’s morgens werden de Medemblikkers wederom letterlijk wakker geschud door het imposante ‘blik’ dat door de straten denderde. De Nieuwstraat was voor de 23ste keer hét podium voor ruim honderd meest prachtige, grote en opvallende trucks van Nederland en daarbuiten.

De terrassen zaten vol en er werd weer een hoop gelachen. Prachtige machines werden geshowd, waaronder een echte Amerikaanse ‘Pierce Lance Firetruck’ van Ernst Eggers uit Jisp. Ter plaatse werd een meesterlijk schilderij op één van de trucks gespoten door ‘She’s a Cat Artworks’. En de live muziek van de Medemblikker band ‘Rewind’ was ook dit jaar weer een goeie sfeerbouwer voor het festival.

Madelief Boon
Als ‘goed doel’ dit jaar, heeft de organisatie zich volledig gericht op Stichting Madelief Boon. Dankzij de donatie van alle chauffeurs en door middel van een loterij, is er die dag een cheque met bijna € 1.250,00 aan de stichting overhandigd. De tweede prijs in de loterij was eveneens nobel te noemen. Een schaalmodel van de truck van Marco van Stralen, die hij zelf kosteloos ter beschikking stelde.

Gouden combinatie
Dit was het derde jaar in rij dat het jonge bestuursteam de touwtjes in handen had van het Truckfestival. En het lijkt erop dat zij die touwtjes voorlopig niet loslaten. Tevreden publiek, tevreden chauffeurs en tevreden winkeliers, dat is voor hen de gouden combinatie! Uit de vele positieve reacties kan worden opgemaakt dat dit spektakel gewoon weer een feit is volgend jaar.